Dobrodošli na stranice TBG BH d.o.o.

Firma TBG BH d.o.o. Kakanj rođena je 2001. godine kao kćerka kompanija Tvornice cementa Kakanj i članica prestižne njemačke kompanije HeidelbergCement. Osnovna djelatnost kompanije je proizvodnja betona, njegov prevoz i ugradnja na određenoj destinaciji. U svom vlasništvu trenutno ima četiri poslovne jedinice (betonare) i to PJ Sarajevo, PJ Lukavac, PJ Banja Luka i mobilnu jedinicu Drivuša, koje proizvode visokokvalitetne vrste transportnog betona kao i betone sa čeličnim vlaknima, te glazure i maltere. 

Novosti

Živi svijet kamenoloma 2016: U Kaknju proglašeni BiH pobjednici
Energetski potencijali otpada
Predstavnici Sindikata Njemačke posjetili Tvornicu cementa Kakanj
17. novembar 2016

Živi svijet kamenoloma 2016: U Kaknju proglašeni BiH pobjednici

Trofeji QLA 2016.
Kakanj, 17.11.2016. – Svečana ceremonija proglašenja pobjednika za BiH najuspješnijim učesnicima trećeg bianualnog međunarodnog takmičenja Quarry Life Award (Živi svijet kamenoloma), koje organizuje i finansira HeidelbergCement u 22 državi svijeta, održana je danas u Kaknju. Svečanosti je prisustvovao veliki broj zvaničnika, predstavnika privrednog i javnog života Bosne i Hercegovine te medija.
9. novembar 2016

Energetski potencijali otpada

Gorivo iz otpada.
Sigurnost upravljanja otpadom i mogućnosti njegovog korištenja u energetske svrhe bili su glavna tema današnje konferencije o upravljanju otpadom koja se održala u okviru 3. RENEXPO sajma o energetskoj efikasnosti na Zapadnom Balkanu.
16. septembar 2016

Predstavnici Sindikata Njemačke posjetili Tvornicu cementa Kakanj

Zajednicka fotografija.
U petak, 16.9.2016. godine, šesnaest predstavnika sindikata građevinarstva i uslužne djelatnosti iz Savezne Republike Njemačke, posjetili su Tvornicu cementa Kakanj (TCK) i susreli se sa Upravom kompanije, te predsjednikom Sindikata TCK i predsjednikom Vijeća uposlenika TCK. Izudin Neimarlija, izvršni direktor TCK za proizvodnju i tehnička pitanja, prezentirao je dosadašnji razvoj TCK, kao i investicije i rezultate u periodu nakon privatizacije, odnosno nakon ulaska TCK u veliku porodicu HeidelbergCementa, jednog od najvećih proizvođača građevinskih materijala na svijetu. Nakon zajedničkog...